[ad_1]
مجله دیجی کالا – میریام ابراهیمی: زرشک پلو با مرغ نقش مهمی در فرهنگ آشپزی ایرانیان دارد. غذایی پرطرفدار که امضای هر سرآشپز ایرانی و بهترین الگو برای شناخت زعفران و زرشک و برنج ایرانی برای تمام دنیاست. در این قسمت می خواهیم طرز تهیه زرشک پلو با مرغ خوشمزه را به شما آموزش دهیم.
از سینه، فیله یا ران مرغ برای تهیه مرغ برای زرشک پلو به دلخواه می توان استفاده کرد. سس مرغ در این غذا بسیار مهم است و باید غلیظ و خوش طعم باشد و با مرغ یا جداگانه سرو شود. زرشک پلو نیز با افزودن برنج ایرانی و زعفران فراوان و حذف آن برای رشد بهتر برنج درست می شود.
طرز تهیه این غذای خوشمزه بسیار ساده است و با ترفندهایی که به شما آموزش می دهیم می توانید آن را خوشمزه تر و خوش طعم تر کنید و دل همه را به دست آورید.
مواد برای 3 نفر
- ران یا سینه مرغ: 2 تا 3 عدد
- آب پرتقال: 2 فنجان
- زعفران: به مقدار لازم
- پیاز رنده شده: 2 عدد متوسط
- بومادران: سه چهارم محلول
- برش های پرتقال شیرین: 3 قاشق غذاخوری
- تکه های پسته: 1 قاشق غذاخوری
- پیاز: 2 عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی: 1.5 قاشق غذاخوری
- فلفل دلمه ای: نصف عدد
- کره: 50 گرم
- زردچوبه، برگ کاری، فلفل سیاه، برگ بو، هل، چوب دارچین و نمک به میزان لازم
طرز تهیه
1. یک عدد هل و دو برگ را در قابلمه بریزید و پس از جوش آمدن تکه های مرغ را داخل آن بریزید تا کمی در آب بجوشد. سپس مرغ ها را از آب خارج کرده و بشویید. وقتی مرغ خشک شد نصف کره و کمی روغن و زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دهید.
2. پس از سرخ شدن مرغ، آن را از ماهیتابه خارج کرده و تفت دهید تا دو سوم پیاز رنده شده کمی طلایی شود. سپس فلفل کدو حلوایی رنده شده را به پیاز اضافه کنید و با هم تفت دهید.
بعد از تفت دادن، چوب دارچین، نمک، فلفل، برگ کاری و کمی زردچوبه اضافه کنید.
3. پس از تفت دادن رب گوجه فرنگی و سپس آب پرتقال و کمی زعفران اضافه کنید. مقدار نمک غذا را تنظیم کنید و اجازه دهید سس مرغ بجوشد.
4. بعد از به جوش آمدن سس، مرغ و نیمی از برش های پرتقال را اضافه کنید. روی مرغ را بپوشانید و به مدت 2 تا 3 ساعت با شعله ملایم بپزید.
توجه داشته باشید: در 2 ساعت آخر پخت، مرغ باید ته تابه باشد.
5. در حالی که مرغ در حال پختن است، پیاز سوم باقیمانده را با کره و کمی روغن روی حرارت ملایم در تابه تفت دهید. وقتی پیاز طلایی شد، زرشک را که به مدت 15 دقیقه در آب سرد خیس کرده ایم، جدا کرده و به پیاز اضافه می کنیم. در این مرحله ۲ قاشق چایخوری شکر را به زرشک اضافه کنید و با هم تفت دهید.
6. خلال های پرتقال باقی مانده، تکه های پسته و زعفران زرشک را بعد از شکر اضافه کنید و مخلوط کنید. وقتی برنج آماده شد، برنج را در کفگیر با قاصدک و برش ها مخلوط کنید، برنج سفید را در ظرف بریزید، مخلوط را روی آن بریزید.
7. جوجه را طوری فرم داده و روغن می زنند که کاملا پخته و جا بیفتد.
8. از وعده غذایی خود لذت ببرید.
[ad_2]